به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، در این نشست دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی این شرکت اظهار کرد: از 16 محدوده مطالعاتی استان بوشهر، 8 محدوده ممنوعه و 4 محدوده ممنوعه بحرانی است.
مهندس جابر مظفری زاده افزود: 5 دشت استان سالانه افت بیش از 1 متر را تجربه میکنند و کسری مخزن سالانه آبخوانهای استان 30 میلیون مترمکعب ارزیابی میشود.
وی بیان کرد: در حالی که حداکثر برداشت مجاز از منابع آب تجدیدپذیر 40 درصد است، متاسفانه در حال حاضر بیش از 80 درصد این منابع برداشت میشود و این موضوع استان ما را در مرز تنش آبی قرار داده است.
وی با اشاره به پیشینه برنامه ریزی و اجرای برنامه جامع سازگاری با کم آبی استان بوشهر گفت: تدوین این طرح با دبیری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر و مشارکت فعالانه بیش از 10 نهاد و سازمان در سال 1397 آغاز شد و به عنوان نخستین استان کشور، به تصویب در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی رسید.
دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر اظهار کرد: اصلاح و تعدیل پروانههای کشاورزی، انسداد چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند، مهار روانابهای فصلی و طرح نخلستان بخشی از وظایف این شرکت در برنامه سازگاری با کم آبی استان بوشهر است.
جابر مظفری زاده افزود: در بخش اصلاح و تعدیل پروانه ها 100 درصد برنامه میانمدت، در بخش انسداد چاههای غیرمجاز 78.5 درصد برنامه میانمدت و در بخش نصب کنتورهای هوشمند شاهد پیشرفت 22 درصدی برنامهها بودهایم.
وی طرح نخلستان را یکی از بزرگترین طرحهای بهینهسازی مصرف آب در کشور دانست و عنوان کرد: این طرح که با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی استان در حال انجام میباشد موجب افزایش 2.8 برابری بهرهوری فیزیکی و افزایش 2 برابری بهرهوری اقتصادی آب میشود.
مظفری زاده با انتقاد از عدم همکاری برخی از دستگاههای اجرایی در اجرای مصوبات و گزارش عملکرد فعالیت در حوزه سازگاری با کم آبی، خواستار نظارت جدی مدیریت ارشد استان در این حوزه شد.
در ادامه این نشست، معاونین و مدیران دستگاههای اجرایی فعال در طرح سازگاری با کمآبی، به تشریح اقدامات خود و نتایج کمی و کیفی آن در شش ماهه نخست سال جاری پرداختند.