آغاز به کار رسمی کمیته گنجینه آب بوشهر و خلیج فارس

همزمان با روز ملی آب، نخستین جلسه "گنجینه آب بوشهر و خلیج فارس" با هدف حفظ و اشاعه میراث فرهنگی و باستانی آب در حوزه خلیج فارس برگزار شد.

در این نشست که به میزبانی شرکت آب منطقه ای بوشهر و با حضور اعضای کمیته استانی گنجینه آب از جمله کارشناسان خبره سازه های آبی – تاریخی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، دانشگاه خلیج فارس و مشاورین این کمیته برگزار شد، برنامه های پیش روی این کمیته مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دبیر کمیته گنیجنه آب بوشهر و خلیج فارس در این جلسه با مروری بر فعالیت های زیرساختی رقم خورده در این حوزه گفت: با تشکیل اساسنامه و دعوت از اعضای حقیقی و حقوقی، نخستین جلسه این کمیته برای شروع فعالیت های منسجم در زمینه شناسایی، ثبت، حفاظت و معرفی آثار فرهنگی و تاریخی حوزه آب آغاز شده است.

امید آزادی جو اظهار کرد: متاسفانه تاکنون تحقیقات کاربردی بسیار اندکی در زمینه سازه های آبی-تاریخی استان بوشهر و منطقه خلیج فارس انجام شده و این امر عاملی برای شناخت ناکافی ما از میراث تمدنی منطقه است.

وی با اشاره به ظرفیت های موجود در این کمیته عنوان کرد: گنجینه آب بوشهر و خلیج فارس مرکزی برای توسعه پژوهش ها و همچنین گردآوری آثار، اسناد و میراث فرهنگی و معنوی حوزه آب خواهد بود.

دبیر کمیته گنجینه آب بوشهر خلیج فارس خاطرنشان کرد: این مرکز در گام نخست استان بوشهر و سپس در سطح ملی به فعالیت در استان های حاشیه خلیج فارس خواهد پرداخت.

معاون منابع انسانی، مالی و پشتیبانی شرکت آب منطقه ای بوشهر نیز در این نشست اظهار کرد: یکی از خلاء‌های پژوهشی حوزه تاریخ آب، کمبود مکتوبات و مستندات در زمینه تاریخ معاصر آب است و برخلاف مستندات قابل توجه که پیشینان ما نگارش کرده اند، در عصر معاصر از این مهم مغفول مانده ایم.

حسین باشی زادگان اظهار کرد: یکی از منابع دست اول در به دست آوردن اطلاعات معاصر، تاریخ شفاهی آب و آبیاری است که در حافظه معمرین منطقه وجود دارد و باید به عنوان بخش مهمی از تاریخ ثبت و ضبط شود.

وی عنوان کرد: بخش مهمی از تاریخ آب کشور در استان بوشهر رقم خورده که از جمله آن می توان به کانال حاج مهدی با قدمت بیش از 350 سال و بند انحرافی سعدآباد و شبکه آبیاری پایاب آن با عمر بیش از 80 سال به عنوان قدیمی ترین شبکه آبیاری مدرن کشور اشاره کرد.

عضو اصلی کمیته گنجینه آب بوشهر و خلیج فارس تصریح کرد: باید به سراغ تمامی فرهیختگان و پژوهشگرانی که به هر طریق با حوزه آب در ارتباط هستند و مطالعات و پژوهش هایی داشته اند برویم و از دانش موجود استفاده کنیم.

وی در پایان عنوان کرد: اگرچه آغاز به کار گنجینه آب بوشهر و خلیج فارس دیر بوده، اما این شروع را به فال نیک می گیریم و از تمامی ظرفیت های سازمانی و استانی برای حفظ و اشاعه میراث آبی بوشهر و خلیج فارس استفاده خواهیم کرد.

کد خبر: 1126
  تاریخ خبر : 15 اسفند 1403
 روابط
 72