نعمت اله نجاتی عنوان داشت: شهرستان دشتستان به لحاظ اقلیمی همواره با کمبود بارش و خشکسالیهای متوالی روبهرو بوده و سال آبی جاری نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
وی تأکید کرد: در شرایطی که میزان بارندگی به شکل قابل توجهی کاهش یافته، فشار بر منابع آب زیرزمینی و سطحی افزایش یافته و ما ناچاریم با جدیت بیشتری نسبت به صیانت از این منابع اقدام کنیم.
نجاتی با اشاره به شرایط نامطلوب منابع آب زیرزمینی دشتستان گفت: با هدف جلوگیری از برداشت های غیرمجاز و غیرقانونی از این منابع ارزشمند، در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۴ دو حلقه چاه غیرمجاز پر و مسلوب المنفعه شده و با این اقدام، ۱۲۶ هزار مترمکعب در سال صرفهجویی در مصرف آب رقم خواهد خورد.
وی افزود:در این بازه زمانی پنج مورد جمعآوری انتقال آب غیرمجاز نیز صورت گرفت که صرفهجویی آن ۲۵2 هزار مترمکعب در سال اعلام شده است.
مدیر منابع آب شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: این اداره با توقیف ۱۱ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز موفق به جلوگیری از حفر چاه های غیر مجاز شده است که رقم پیش بینی شده برداشت غیرقانونی از این چاه ها، حدود یک میلیون و ۶۴۳ هزار مترمکعب برآورد می شود.
وی افزود: در حوزه بررسیهای حقوقی و قضایی، تعداد ۲۵ شکایت از تخلفات نیز ثبت شده که با اجرای احکام قضایی، نسبت به جمع آوری و انسداد موارد غیرمجاز اقدام خواهد شد.
نعمت اله نجاتی با اشاره به وقوع سیلاب های احتمالی بر اثر تجاوز به حریم و بستر آبراه ها و مسیل ها گفت: با هدف افزایش ضریب ایمنی و آبگذری از آبراه ها، در سال جاری پنج مورد رفع تصرف در بستر رودخانه ها و مسیل ها به مساحت مجموعاً ۵۱۰۶ مترمربع انجام شده است..
مدیر منابع آب شهرستان دشتستان با اشاره به مجموعه اقدامات انجامشده گفت: بر اثر مقابله با برداشتهای غیرمجاز و اجرای طرحهای صیانت از منابع آب، انتظار داریم روند افت سطح آبهای زیرزمینی تا حد زیادی کنترل شود و سفرههای آب زیرزمینی فرصت احیا پیدا کنند.
وی افزود: با تداوم این اقدامات و همکاری مردم، امیدواریم بتوانیم آیندهای با آب پایدارتر برای نسلهای بعدی شهرستان دشتستان رقم بزنیم و توازن بیشتری بین برداشت و تغذیه سفرههای آب زیرزمینی ایجاد کنیم.
نجاتی تأکید کرد: دستاورد بزرگ اجرای این سیاستها، تقویت تابآوری منطقه در برابر کمبارشی و تغییرات اقلیمی و تضمین امنیت آبی مردم دشتستان خواهد بود.