رفع تصرفات در رودخانه های استان ادامه دارد

تصرفات در حریم و بستر رودخانه ها موجب تشدید سیلاب می گردند و با فعالیت هایی که منجر به تغییر در ساختار رودخانه ها گردد برخورد خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر اظهار کرد: تصرف غیرقانونی حریم و بستر رودخانه ها و آبراه ها، می تواند منجر به تشدید سیلاب ها و افزایش خسارات ناشی از آن شود.

مهندس عبدالطیف عباسی نژاد افزود: سال ها خشکسالی و کمبود بارش در استان بوشهر موجب آن شد تا برخی با انکار سیلاب، اقدام به ساخت و ساز غیرقانونی در محدوده حریم رودخانه های دائم و فصلی نمایند و با این اقدام موجب بروز خساراتی به خود و دیگران شوند.

وی بیان کرد: شرکت آب منطقه ای بوشهر با هدف ساماندهی کلیه رودخانه ها و آبراه های استان و بر اساس تبصره 4 ماده 2 قانون توزیع عادلانه آب، با همکاری مراجع قضایی، انتظامی و امنیتی نسبت به تخریب و رفع تجاوز به حریم و بسترهای مذکور اقدام نموده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به تاثیرات منفی هرگونه دخل وتصرف در مسیر رودخانه گفت: این گونه تصرفات باعث اشغال و انسداد بخشی از بستر رودخانه می گردد و بخش باقی مانده از بستر توانایی عبور سیلاب را از دست داده و موجب پس زدگی آّب می شود.

وی اضافه کرد: پس زدگی آب از مقطع اصلی رودخانه به ویژه در مناطق شهری و روستایی بسیار خطر آفرین است و موجب ایجاد خسارات مالی و جانی می گردد.

عباسی نژاد تخلیه نخاله های ساختمانی در آبراه های شهری را یکی دیگر از اقدامات خسارت بار نامید و گفت: نخاله های ساختمانی در زمان سیلاب به سرعت جا به جا شده و در نقاطی مثل پل ها و سازه های تقاطعی انباشته می گردد و اثرات سیلاب را تشدید می کند.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن، جنس نخاله های ساختمانی به گونه است که از نفوذ آب به سفره های آب زیرزمینی نیز کاسته و از تغذیه آبخوان ها جلوگیری می کند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به اقدامات اخیر این شرکت در زمینه رفع تصرفات غیرقانونی در حریم و بستر رودخانه ها و آبراه ها گفت: با فعالیت شبانه روزی گروه های گشت و بازرسی این شرکت، سعی در پیشگیری در وقوع تخلفات و آزادسازی تصرفات پیشین را داریم.

وی اظهار کرد: بیشترین تخلف شناسایی شده شامل ساخت و ساز، ریختن نخاله و پرکردن بستر، تسطیح و کشاورزی، برداشت مصالح و ایجاد بند و خاکریز در حریم و بستر رودخانه های استان است.

عبدالطیف عباسی نژاد بیان کرد: در شهر برازجان 7 آبراه فصلی عبور می کند که بیشترین تصرف انجام شده در حوزه این شهر در حوزه آبراه های انجیرو و آردو اتفاق افتاده است.

عباسی نژاد افزود: تنها در سال جاری 29 مورد رفع تصرف در حوزه رودخانه ها و آبراه های شهرستان دشتستان رقم خورده و 2046 مترمربع از اراضی تصرف شده، آزادسازی گردیده است.

وی اضافه کرد: همچنین 9 دستگاه ماشین آلات متخلف شامل لودر، بیل مکانیکی، کمپرسی و تراکتور نیز توقیف و به مراجع قضایی و انتظامی تحویل داده شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر شهرستان جم را یکی دیگر از مناطق تحت تاثیر جریان های سیلابی نامید و گفت: در شهرستان جم نیز در شش ماهه نخست سال جاری 7 مورد آزادسازی حریم و بستر رودخانه به وسعت 2.62 هکتار انجام شده است.

عباسی نژاد اظهار کرد: در 3 ماه اخیر نیز 8 مورد رفع تصرف به وسعت 3.1 هکتار در شهرستان جم انجام شده است که عمده این تخلفات در مناطق شهری بوده است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: لایروبی 2.3 کیلومتر از رودخانه ها و آبراه های باغان، بهارستان، حرمیک و بیدو نیز بخش دیگری از اقدامات شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در راستای مواجهه با سیلاب در شهرستان جم است.

عباسی نژاد با بیان اینکه هم افزایی دستگاه های ذی ربط موجب رشد چشمگیر پیشگیری و رفع تخلفات شده است بیان کرد: تسریع و دقت در رسیدگی های قضایی، همکاری دستگاه های امنیتی به ویژه اداره کل اطلاعات و همچنین حضور فعال عوامل انتظامی موجب توفیق در این حوزه شده است و به طور قطع بدون هماهنگی و همکاری دستگاه های یاد شده این مهم امکان پذیر نمی باشد.

وی با تقدیر از نقش آفرینی پررنگ اداره کل اطلاعات استان و شهرستان های مذکور، دستگاه های قضایی و انتظامی اضافه کرد: به منظور حفظ حقوق بیت المال، شرکت آب منطقه ای بوشهر با همراهی نهادهای فوق در آینده نیز از هیچگونه تلاشی جهت صیانت از انفال عمومی دریغ نخواهد کرد و با سودجویانی که قصد تصرف انفال و بیت المال را داشته باشند، از طریق قانون برخورد خواهد نمود.

کد خبر: 707
  تاریخ خبر : 8 دی 1399
 روابط
 2035