به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مهندس حسین آذرپرا اظهار کرد: رودخانهها، شریانهای حیاتبخش کره زمین هستند و شکل گیری تمدنهای بشری در کنار رودها و آبراه ها، نشانگر اهمیت نقش رودخانه در زندگی انسان است.
وی خاطرنشان کرد: در کشور ما و همچنین استان بوشهر نیز اساس شهرنشینی را در مناطقی نزدیک به رودخانهها از جمله رودخانه شاپور، حله، دالکی و مند بنیان نهاده اند.
مدیر دفتر رودخانه ها و سواحل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به حوزه فعالیت این دفتر گفت: صیانت و حفاظت از منابع آب سطحی، حریم و بستر رودخانه ها و سواحل بر عهده این مجموعه می باشد.
حسین آذرپرا بیان کرد: تعیین حریم و بستر رودخانهها، مطالعه و اجرای ساماندهی رودخانهها، لایروبی رودخانه در بازه های بیرون از شهر و روستا، نشانه گذاری حریم و بستر رودخانه و همچنین بررسی وضعیت معادت شن و ماسه بخشی از اقدامات دفتر رودخانه و سواحل است.
وی با اشاره خطرات ناشی از تجاوز به حریم و بستر رودخانه ها گفت: رودخانهها در طی هزاران سال، مسیر عبور سیلاب را شکل داده اند و امروزه هرگونه تجاوز به این مسیر، موجب بروز خسارات زیادی خواهد شد.
آذرپرا خاطرنشان کرد: به همین منظور، جلوگیری از ساخت وساز در حریم و بستر رودخانه ها، آزادسازی و پیگیری قضایی تصرفات در حریم و بستر رودخانه ها و بررسی و صدور مجوز سازه های تقاطعی و حاشیه رودخانه ها نیز در این دفتر به طور مستمر پیگیری می شود.
مدیر دفتر رودخانهها و سواحل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر اظهار کرد: تا کنون تعیین حریم و بستر بیش از هزار و 416 کیلومتر از رودخانههای استان بوشهر انجام شده است و در 294 کیلومتر نیز عملیات روپرگذاری به اتمام رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین 164 هکتار از تصرفات در محدوده حریم و بستر رودخانه ها آزادسازی شده و 56 کیلومتر نیز لایروبی در آن انجام شده است.
حسین آذرپرا ضمن گرامیداشت 14 مارس (24 اسفند) روز حفاظت از رودخانه ها خاطرنشان کرد: این روز فرصتی است تا با اندیشیدن به ارزش رودخانهها، از تجاوز به حریم و بستر آن جلوگیری کنیم و این شاهرگهای حیاتی را زنده نگه داریم.