به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مهندس عبدالطیف عباسی نژاد اظهار کرد: با توجه به ضرورت صیانت کمی و کیفی از منابع آب زیرزمینی، آبهای سطحی، مهندسی رودخانه و شبکههای آبیاری و زهکشی، گروههای گشت و بازرسی این شرکت در تعطیلات نوروز نیز همچون سایر ایام سال به انجام ماموریتهای خود پرداختند.
وی خاطرنشان کرد: استان بوشهر ۱۶ محدوده مطالعاتی دارد که از این تعداد، 4 محدوده ممنوعه بحرانی، 8 محدوده ممنوعه و 4 محدوده دیگر نیز فاقد پتانسیل است.
عباسی نژاد افزود: شرایط منابع آب زیرزمینی، اهمیت حفاظت از آن را دوچندان میکند و به همین منظور نظارت بر بهره برداری از چاههای مجاز، جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز، پایش ورود آلایندگی به منابع آب زیرزمینی و نظارت بر لایروبی و کف شکنیهای قانونی به صورت تمام وقت ادامه دارد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر بیان کرد: یکی از مهمترین وظایف این شرکت، حفاظت از حریم و بستر رودخانهها است و گروههای گشت و بازرسی در همهی شهرستانها به صورت مستمر در حال پایش و جلوگیری از دخل تصرف در مسیر رودخانهها و آبراه ها هستند.
وی بیان کرد: تنها در تعطیلات نوروز سال جاری تخلفاتی از جمله کف شکنی غیرمجاز، برداشت مصالح رودخانهای، انتقال غیرمجاز آب و تصرف حریم و بستر رودخانه در شهرستانهای دشتی، گناوه و جم شناسایی و رفع گردید.
عبدالطیف عباسی نژاد با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف آبهای سطحی و زیرزمینی گفت: برداشت ها از منابع آب زیر زمینی موجب کسری مخزن سالانه 30 میلیون مترمکعب میشود و با توجه به بارندگیهای نه چندان مطلوب، جبران آن به کنترل مصارف وابسته است.
وی افزود: از سوی دیگر کنترل سطح زیر کشت، اصلاح الگوی کشت و استفاده از روشهای نوین آبیاری میتواند قدری از سهم 80 درصدی مصرف در بخش کشاورزی را کاسته و موجب حفظ منابع آب زیرزمینی گردد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر اظهار کرد: برای حفظ آب به عنوان منشأ حیات باید با ارزش واقعی آن آشنا شویم و به عنوان هر نوع بهره بردار اعم از کشاورزی، صنعت، خدمات و شرب می بایست مصرف بهینه را الگوی خود قرار دهیم.