به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، کارگاه آموزشی گسترش سواد آبی (طرح داناب و کتاب انسان و محیط زیست) به صورت ویدیوکنفرانس با حضور معاون حفاظت و بهره برداری و مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای بوشهر برگزار شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در این کارگاه اظهار کرد: میانگین بارندگی استان بوشهر در سال آبی 1399-1400 حدود ۱۸۸ میلیمتر است که این میزان بارندگی، از میانگین بارندگی استاندارد در نقاط بیابانی نیز کمتر است.
عبدالطیف عباسی نژاد افزود: این میزان بارندگی در مقایسه با سال آبی قبل ۴۸ درصد کاهش و در مقایسه با مدت مشابه بلندمدت ۲۵ درصد کاهش را ثبت کرده که نشانگر شرایط نامطلوب منابع آب استان است.
وی اظهار کرد: استان بوشهر در تقسیم بندی منابع آب زیرزمینی 16 محدوده مطالعاتی دارد که 12 محدوده آن ممنوعه یا ممنوعه بحرانی است. 4 محدوده آزاد نیزفاقد پتانسیل آبی است. در واقع این 4 محدوده فاقد پتانسیل که عمدتاً در مناطق ساحلی قرار دارند، مشکل بزرگتری به نام هجوم آب شور را تجربه میکنند.
عباسی نژاد خاطرنشان کرد: به دلیل برداشت منابع آب زیرزمینی شیرین در این مناطق، سفرههای آب شور وارد آبخوان های ساحلی شده و هم اکنون این آب بدون عملیات شیرین سازی قابل استفاده در بسیاری از کاربریها مثل شرب، کشاورزی و صنعت نیست.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر گفت: کسری مخزن سالانه استان به طور میانگین حدود 30 میلیون مترمکعب است که این موضوع باعث کف شکنی هر ساله چاه ها و صرف هزینه های زیاد می گردد.
وی با اشاره به میزان تولید و مصرف آب شرب در استان تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به سرانه مصرف، میزان آب تامین شده برای شرب استان بوشهر حدود 1.5 برابر میزان آب مورد نیاز است اما باز هم متاسفانه شاهد مشکلاتی در این زمینه هستیم. در برخی نقاط استان میزان مصرف، حدود دو برابر بیش از نیاز سرانه استاندارد است.
وی اظهار کرد: با توجه به تجارب اندوخته وزارت نیرو در سنوات گذشته، حل مشکلات حوزه آب مسئلهای چند وجهی است و راهکار مدیریت مصرف صرفاً به وسیله روشهای قهریه امکان پذیر نیست و یکی از موضوعات قابل توجه در این زمینه فرهنگ سازی است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با تاکید بر ضرورت افزایش سواد آبی در میان اقشار مختلف مردم گفت: فرهنگ سازی در راستای مدیریت مصرف بهینه، ضرورتی است که همهی نهادهای کشور باید به آن توجه کنند. آموزش و فرهنگ سازی در بخش کشاورزی که مصرف کننده عمده منابع آب کشور است می تواند منجر به حفظ منابع ملی آب و خاک شود و در نهایت منافع کشاورزان را نیز تامین کند.
وی افزود: استمرار آموزش و فرهنگ سازی در مصرف آب یک ضرورت وقفه ناپذیر است و معلمان در این عرصه نقش کلیدی دارند و همراهی آنها منجر به رقم خوردن نتایج درخشانی خواهد شد.