حسین آذرپرا اظهار کرد: در آغاز فصل پاییز و با افزایش احتمال بارندگی و وقوع سیلاب در رودخانه ها، آبراهه ها و مسیل های استان، اقدامات پیشگیرانه ای جهت افزایش ایمنی و کاهش خسارات سیلاب به مرحله اجرا میرسد.
وی افزود: به همین منظور آبراهه ها شهری و سازههای تقاطعی که مهمترین نقاط حادثه خیز در ایام سیلاب هستند مورد پایش قرار میگیرند. لایروبی آبراهه ها و رفع انسداد و یا اصلاح وضعیت سازه های تقاطعی موجب عبور سیلاب به صورت ایمن از محدوده های خطرآفرین خواهد شد.
آذرپرا اظهار کرد: لایروبی در اطراف سازه های تقاطعی می بایست به گونه ای باشد که پایداری سازه به خطر نیفتد. در همین رابطه ادارات منابع آب شهرستان ها موظف گردیدند تا ضمن شناسایی تمامی نقاط در معرض خطر و نیازمند لایروبی، این مناطق را به ستاد مدیریت بحران شهرستان ها اعلام نمایند.
مدیر رودخانهها و سواحل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با اشاره به تفکیک وظایف در حوزههای اجرایی شهری و روستایی گفت: لایروبی رودخانه ها و آبراهه ها در محدوده ی شهری و روستایی از وظایف شهرداری و دهیاری ها است و در خارج از محدوده های ذکر شده، انجام لایروبی در نقاط مستعد سیلاب توسط شرکت آب منطقه ای انجام خواهد شد.
آذرپرا بیان کرد: ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه باعث کاهش ظرفیت آبگذری و در نتیجه عدم عبور ایمن سیلاب می گردد. این اتفاق موجب آبگرفتگی و بالا آمدن آب مناطق تحت ساخت و ساز غیرمجاز خواهد شد. این اتفاق به ویژه در مقاطع شهری و مراکز جمعیتی موجب افزایش خسارات سیلاب و متضرر شدن همه ی شهروندان می گردد.
مدیر رودخانهها و سواحل شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر گفت:در شش ماهه نخست سال جاری نیز 15 هزار مترمربع از اراضی حریم و بستر رودخانه های استان بوشهر به منظور عبور ایمن سیلاب و افزایش ظرفیت آبگذری آن ها و همچنین کاهش خسارت سیلاب رفع تصرف گردیده است.